LED svetila so posledica širokega nabora znanja ter moderne tehnologije

LED svetila, ki so v zadnjem času zasenčila številna druga svetila, lahko označimo z naslednjimi besedami: učinkovita, domiselna, prilagodljiva, kvalitetna ter varčna. Kot taka nam LED svetila ponujajo zelo široko paleto najrazličnejših optičnih rešitev, inovativno upravljanje s temperaturo in tudi modularno sestavo, ki se lahko umešča v zatesnjena ohišja. Zagotavljajo nam tudi moderno ter funkcionalno obliko ter zelo širok razpon možnosti uporabe, še posebej na zunanjih površinah.

LED zunanja svetilka tudi za spremljanje gostote prometa in pešcev

Med izjemno priljubljenimi LED svetili je tudi prav posebna zunanja LED svetilka, ki ima svetlobni modul in se kot taka lahko uporablja tudi kot platforma za spremljanje gostote prometa ter pešcev. Uporablja se lahko tudi kot vremenska postaja, s kateri se lahko izvajajo meritve, ki so povezane z onesnaženostjo zraka.

LED svetilka te vrste se lahko nastavi tako, da se vključi takrat, ko zazna sprememb gibanja ali svetlobe. Njena življenjska doba je presenetljivo dolga, saj lahko doseže tudi do 100 000 ur delovanja. Napolnjena je s plinom argon, namenjena pa je predvsem agresivnim ter vročim področjem.

Zunanja LED svetilka moderne in elegantne oblike

Na prodajnih policah najboljših proizvajalcev LED svetil lahko najdemo prav posebno zunanjo LED svetilko, ki je opazna predvsem po svoji moderni ter elegantni obliki. Lahko bi celo dejali, da njena oblika posnema lastnosti valov svetlobe ter kot taka tudi sledi zakonitostim narave. Narejena je iz aluminija, za katerega prav dobro vemo, da je material, ki uteleša zunanjost. Zagotavlja pa nam, da je taka LED svetilka izjemno vzdržljiva in ima tudi zelo dolgo življenjsko dobo. Njena domiselna oblika pa vsekakor dodaja velik pridih modernosti na lokacijah, kjer je taka LED svetilka nameščena.

Vrhunska garažna LED svetilka

Omenili smo, da se LED svetila ne uporabljajo samo v naših bivalnih prostorih, temveč predvsem v zunanjosti. Pri tem mislimo tudi na prostore, ki v prvi vrsti niso namenjeni bivanju. Eden od takih prostorov je na primer tudi garaža.

Na prodajnih policah proizvajalca vrhunskih LED svetil lahko opazimo prav posebno garažno LED svetilko. Odlikuje se po svoji moderni obliki oziroma zasnovi, kar lahko opazimo že na prvi pogled. Prav tako se ponaša z visoko LED optiko, ki je narejena posebej za aplikacije, ki jih namenjamo osvetljevanju površin, na katerih parkiramo svoja vozila. Predvsem je taka LED svetilka primerna za parkirne površine z nizko etažno višino, ker nam zagotavlja široko porazdelitev svojega svetlobnega snopa.

LED svetilka izjemno modernega videza nam omogoča največjo mero zmogljivosti. Ta je potrebna za učinkovito varno osvetlitev parkirnih površin. LED svetilka je polnjena s plinom argonom, ki je inertne narave. Zanj je značilno, da preprečuje kondenzacijo znotraj omenjene svetilke. Prav tako pa nam zagotavlja tudi daljšo življenjsko dobo, kar je značilno prav za vsa LED svetila.

LED garažna svetilka je zasnovana za posodobitev že obstoječe razsvetljave in tudi za novogradnjo. Primerna je tudi za to, ker bistveno zmanjša stroške porabe električne energije in na splošno vsa vzdrževanja skozi njeno celo življenjsko dobo.

LED dekorativno fasadno svetilo

Ker je za vsa LED svetila značilno, da so tudi zelo privlačnega videza, jih pogosto nameščamo na določene predele tudi z namenom, da območje naredimo še lepše. LED svetila imajo torej tudi dekorativno vlogo. Ravno zato jih zelo pogosto nameščano tudi na fasade.

Dekorativno LED fasadno svetilo na prodajni polici vrhunskega proizvajalca je svetlobni element, ki je predpripravljeni montažni element, ki ima vgrajene LED sijalke. Taki svetilni elementi, ki imajo nizko porabo energije in izjemno učinkovite LED sijalke, so može v številnih barvnih spektrih, prav tako so tudi uporabni v številnih aplikacijah.

Elementi, ki smo jih omenili, so enostavni za vgradnjo, njihova naloga pa je v prvi vrsti ta, da poudarjajo predvsem estetski videz določene stavbe. Svetlobne elemente je možno vgrajevati v vertikalnih ali pa horizontalnih spojih med določenimi fasadnimi elementi. Pri tem je poudarek na funkcionalnosti in kreativnosti. Tovrstno fasadno LED svetilo je izjemen rezultat sodobne tehnologije s področja  LED razsvetljave.

Edinstvene značilnosti LED svetil

Sodobni vrhunski proizvajalci LED svetil se lahko pohvalijo s številnimi edinstvenimi značilnostmi ter prednostmi, s katerimi se ponašajo prav vsa najboljša LED svetila.

LED svetila so predvidena za življenjsko dobo, ki je višja od 100 000 ur. Njihova posebna zaščita podpira celo vrsto področij uporabe. Prav tako LED svetilom omogoča zelo pestro izbiro možnosti za projektantne razsvetljave.

LED svetila se ponašajo tudi s posebnim hermetičnim zaprtim ohišjem. Ta nudi zaščito svetlobnim diodam, reflektorjem in tudi elektroniki.

LED svetila, ki so polnjena s plinom argon, so znana po tem, da je pri njih preprečena oksidacija ter njihova sprememba barvne svetlobe. Prav tako se jim zaradi argona bistveno podaljša tudi življenjska doba. Številna LED svetila so znana tudi po trem, da imajo asimetrično razpršitev svetlobe, ki zadovoljuje prav vse potrebe še tako zahtevnih uporabnikov. Svetlobni modul pa jim omogoča izjemno visoko energijsko učinkovitost.

Njihova obstoječa regulacija preko kontrolne plošče svetlobne diode ščiti pred njihovim pregrevanjem in tudi pred degradacijo. Na ta način se lahko LED svetila lahko uporabljajo tudi v zelo ekstremnih podnebnih pogojih.

LED svetila so pri ljudeh priljubljena tudi zaradi zelo nizkih stroškov servisiranja. Njihova edinstvena značilnost je tudi ta, da imajo številne opcijske dodatke. Pri tem mislimo na možnosti nadzora, kamor sodijo na primer nočni režim, implementacija programov, ki so dodani, zatemnitev, preklapljanje ter podobno.

Omeniti je potrebno tudi to značilnost, da s prilagajanjem programa lahko kontrolna plošča izpolni prav vse posebne zahteve. Pri tem mislimo tudi na umestitev v omrežje ali na daljinsko upravljanje, ki je v sodobnem času zelo aktualno.

Visoka življenjska doba je pri določenih LED svetilih pogojena tudi z upravljanjem temperature in strukturo sistema kontrolne plošče z jedrom iz kovine in folijo iz grafita ter aluminijasto ploščo.

LED svetila so torej tako edinstvena in s toliko prednostmi, da bodo najverjetneje v bližnji prihodnosti zasenčila prav vse druge vrste svetil. Vedno bolj so priljubljena tudi v avtomobilski industriji, saj ima večina od prevoznih sredstev v svoji notranjosti ali zunanjosti nameščeno vsaj eno od teh priljubljenih oblik svetil.

Tudi trgovci se vedno bolj zavedajo, da so ljudje začeli posegati predvsem po LED svetilih, zato jih vse pogosteje postavljajo tudi na svoja prodajna mesta.