Kadar govorimo o svetlobi in dobri vidljivosti brez motečih dejavnikov, takoj pomislimo na LED svetila. Svetloba je zelo pomemben vir v našem življenju in brez svetlobe živa bitja ne morejo živeti. Svetloba je lahko naravnega ali umetnega izvora. Najbolj zdrava je naravna svetloba, ki jo pridobimo kadar smo veni na soncu in zraku. Vendar pa je svetloba le nekaj časa dneva, zato si pomagamo z raznimi svetili in žarnicami. Če želimo kvalitetno svetlobo in dolgotrajno storitev potem je LED žarnica oz. svetilo prava izbira za vas.

Z izbiro dobrega LED svetila se izognemo velikim stroškom in dragim popravilom in vzdrževanju. Takšne luči imajo običajno rahlo modrikasto svetlobo, ki je nemoteča in prijetna na pogled. Druge žarnice pa imajo rumenkasto svetlobo, ki blešči,moti ter draži oko. LED žarnice so na voljo v različnih barvah in velikostih. Primerne pa so za zunanjo in notranjo uporabo.

Izbira barve LED svetila

Izbira barve je še tako pomembna! Vsaka barva LED svetila ne bo primerna za vsak stil in dizajn samega prostora, zato o tem prej razmislite. So zelo intenzivne barve, zato jih barvno kombinirajte glede na vaš prostor, kamor jh boste umestili. Na tržišču so bolj in manj kvalitetna svetila iz LED diod, ki pa se bistveno razlikujejo po delovanju in ceni.

Kvalitetnejša svetila so malenkost dražje v začetku nabave, vendar pa z njimi na dolgi rok prihranimo veliko električne energije in denarja. Na tržišču zelo razlikujejo po kvaliteti in kadar izbiramo luči za zunanjo osvetlitev izberite najvišjo kvaliteto, saj zunanji vplivi ne smejo motiti samega delovanja luči. LED razsvetljava je primerna za zunanjo osvetlitev saj ponuja kakovostno osvetlitev in barvno kakovost, ki je prijazna tudi okolju. Takšne luči se ne segrevajo, zato ne bodo reagirale ob stiku z vodo ali drugimi vplivi. LED razsvetljava bo nemoteno delovala v vseh vremenskih razmerah. Narejena so iz kakovostnih materialov in so vzdržljive tudi na močne udarce in vandalizem.

Razsvetljava iu LED diod nam lahko služi tudi do 80x dlje kot običajna razsvetljava, tako prihranimo stroške in energijo. Vzdrževanje LED svetil je cenovno ugodno in preprosto, izvajajo pa jih lahko skoraj vsi. Navadne žarnice ali svetila so narejena in krhkega materiala ali stekla, ki pa niso odporna na zunanje vplive ali udarce. Z izbiro teh bomo imeli veliko stroškov z samim vzdrževanjem in popravili. Navadne žarnice porabijo tudi veliko več energije in niso primerne za zunanjo uporabo. Oddajajo zelo krhko svetlobo in za večjo svetlost pa potrebujete veliko takih žarnic, ki pa cenovno niso ugodne. LED žarnice imajo tudi zatemnitvene zmogljivosti, da se prilagajajo glede na primerno svetlobo in vid.

Izbira oblike

Na tržišču je veliko različnih oblik in stilov LED svetil, zato je pomembno, da izberete primerne zase oz. za vaš prostor. So tudi dekorativnega pomena, tako da pazite, da izberete prave za vaš dom ali okolico. Kupite lahko različne barvne sheme in oblike. Oblike pa so lahko pravokotne, podolgovate, okrogle, v tubah, trikotniki, najnovejši trendi pa so LED paneli. Lahko zelo spremenijo videz vašega prostora zato izbirajte pazljivo in kar se da pametno.

Blagovna znamka LED luči

Blagovna znamka je pomembna tudi , kadar izbiramo LED svetila ali razsvetljavo. Na tržišču pa vam bodo ponujali veliko različnih blagovnih znamk, ki pa se med seboj razlikujejo po kvaliteti in obstojnosti svetlobe. Bolj kvalitetne luči so bolj bodo drage v samem začetku. Vendar pa z njimi privarčujemo dolgoročno in se izognemo večjemu denarnemu strošku popravila in vzdrževanja. Kvalitetne  Služile bodo več let neprekinjeno brez popravil ali zamenjave, slabše kvalitete pa bodo zahtevale redno zamenjavo ali servis. Kontroliramo s pomočjo daljinca.  Naprednejše LED tehnologije pa se povezujejo tudi s pametnimi urami in telefoni.