Kadar smo na cesti je naša dolžnost, da poskrbimo za svojo varnost in varnost drugih, sem pa spada tudi dobra osvetlitev in vidljivost na cesti. Avtomobilske LED žarnice so primerna izbira za vsakega posameznika, ki si želi bolj varne in zanesljive vožnje.

Kot že sami verjetno veste so LED luči zelo razširjene in priljubljene po celotnem svetu zadnja 3 leta in vedno bolj pogosto jih srečamo, tudi na osebnih avtomobilih in drugih vozilih.  Narejene so iz trpežnih materialov in so odporne na vsa vremenska razmerja in močne udarce.

Imajo številne prednosti, ki jih navadne avtomobilske luči nimajo. Odporne so tudi na tresljaje ter imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Izbira LED luči za avtomobile vam prihrani kar nekaj denarja in časa, saj so zelo vzdržljive in kompaktne, ter jih je potrebno le redko zamenjati. Izberete lahko tudi različne barve in oblike , ki še bolj popestrijo vaše vozilo. Ena od prednosti LED luči za avtomobile je tudi moč svetlobe. Oddajajo močno svetlobo, ki poveča varnost in vidljivost na cestah. Z izbiro LED luči pa lahko pripomorete k večji varnosti tudi za druge voznike, saj led luči ne motijo očesa in ne bleščijo.

Prvič so led luči uporabili na avtomobilu za zavorno luč leta 1984 na Corvetti. Zavorne luči so zelo pomembni del avtomobila in izbira led luči je prava izbira za vsakega posameznika LED svetila se prižgejo v trenutku, kadar zaviramo zato povečajo varnost in posledično varnostno razdaljo. LED svetila so stilsko  elegantnega in modernega videza, zato bodo primerne tudi za novejše in starejše avtomobile. Izberete lahko tudi različne stile in oblike, odvisno pa je od vaših želja in stila avtomobila. Najbolj priljubljena uporaba led luči pri vozilih so led zavorne luči in led dnevne luči oz. pozicijske luči. Izbira led avtomobilskih luči nam omogoča dolgo uporabo saj imajo izredno dolgo življenjsko dobo, izognemo pa se stroškom zamenjave in popravil. So zelo kompaktni zaradi njihove oblike, ki pa se prileže v vsak avto in kotiček, ki je še tako nedostopen. Prednosti teh so velike.

Običajne luči svetijo z manjšo jakostjo oz. močjo, tako pa nam poslabšajo vidljivost in varnost na cesti. Oddajajo svetlobo, ki ima zelo ozki spekter, led luči pa svetlobo porazdelijo in je vidna iz vseh zornih kotov.

Najpomembnejša prednost LED luči za avtomobile so vsekakor nizki stroški vzdrževanja. LED svetila so narejena iz materialov, ki so odporni na vsa vremenska razmerja in spremembe. Vreme nas lahko preseneti in velikokrat smo v skrbeh kako bomo primerno zaščitili naše luči ali avtomobil. Kadar izberemo led luči se temu problemu lahko izognemo. Led luči so iz kakovostnih materialov, ki jih nobene vremenske razmere ne poškodujejo, zato si boste prihranili veliko skrbi in stroškov. Z izbiro led luči za vaš avtomobil pa boste na začetku odšteli malo več denarja kot bi za običajne luči. Vendar pa na dolgi rok led luči pokažejo vse svoje prednosti. Navadne luči lahko utripajo in motijo oči, ter slepijo sovoznika, tako pa zmanjšamo varnost na cesti in varnost sovoznika. Led luči so elegantnega videza, ki so zelo opazne in jih nihče ne more spregledati.

LED žarnice so okolju prijazne in po sami uporabi jih je mogoče popolnoma reciklirati. Priljubljeni so tudi pri avtomobilih znamke audi in mercedes, zaradi njihovega elegantnega videza pa še bolj popestrijo avto in mu dajejo poseben zgled. Avtomobilske led luči so po navadi hladno modro-bele barve, ki so prijetne na poglej in ne slepijo in ovirajo sovoznika. So zelo vzdržljive in so odporne tudi na močne udarce. Zelo priljubljene so tudi pri policijskih in reševalnih avtomobilih. Srečujemo pa jih tudi na cestah na novejših avtomobilih, predvsem v sosednji Avstriji. Avtomobilske

LED avtomobilske luči so pametna in varna izbira za vsakega voznika, ki si želi bolj varne in zanesljive vožnje, saj naj led luči povečajo vidljivost in varnost na cesti. V prometu pa ostanemo vedno opaženi saj led luči na cesti ni mogoče spregledati.