LED paneli kot odličen proizvod LED tehnologije

LED paneli se s svojimi številnimi prednostmi lahko uporabljajo v notranjih in tudi v zunanjih prostorih; v stanovanjskih, poslovnih in industrijskih. Raziskave so pokazale, da taka svetila veljajo za najbolj efektivna, zato nam jih strokovnjaki še kako zelo priporočajo za uporabo. Z njimi bomo na dolgi rok veliko prihranili, njihova svetloba, ki jo oddajajo, pa je ob zelo majhni porabi optimalno velika.

Ljudje se vse bolj zavedamo pomembnega dejstva, da nam nove oblike tehnologij prinašajo ter nudijo cenejše in tudi veliko bolj dolgotrajnejše rešitve. To lahko vidimo tudi na področju razsvetljevanja naših prostorov. Med njimi je še posebej potrebno izpostaviti svetila, ki se imenujejo LED paneli. Za njih je znano, da vse pogosteje nadomeščajo klasične oblike razsvetljave. Pri tem imamo v mislih predvsem klasične žarnice in tudi sijalke.

LED tehnologija je torej zasenčila marsikatero klasično obliko razsvetljave. Pri tem velja omeniti, da tudi v prometni signalizaciji, kjer je svetloba še posebnega pomena, saj je pri tem vključena tudi varnost. Zato ni nič čudnega, da so LED paneli ter podobne vrste svetil promovirana tudi s strani države. Ta se zaveda, da uporaba LED svetil vodi v izboljšanje energetske učinkovitosti, posledično pa je v igri tudi varčevanje. In čeprav LED paneli veljajo za zelo varčna svetila, se to nikakor ne pozna pri njihovi intenzivnosti svetlobe, ki jo oddajajo v okolje.

Večina LED panelov, ki se nahaja na prodajnih policah različnih trgovin oziroma podjetij, sodi med višje kakovostni razred. To pomeni, da je ohišje panela izdelano iz kakovostnih materialov, da ima vgrajene posebne LED diode, čipi pa so izdelki najboljših proizvajalcev, kar nam jih ponuja trg. Optimalno delovanje tovrstnih svetil pa vsekakor zagotavljajo vrhunski LED napajalniki.

V osnovi se LED paneli delijo na panele manjših ter večjih dimenzij. Vsa tovrstna LED svetila pa se lahko najdejo v številnih barvah bele svetlobe. LED panele lahko vgrajujemo v spuščene stropove, mavčne stene, izvedemo montažo, ki je viseče narave, ali pa jih vgradimo nadometno.

Vgradni LED paneli v različnih prostorih

Vgradne LED panele namenjamo montaži v mavčni, leseni ali pa spuščeni strop ali steno. Lahko pa jih vgradimo povsod tam, kjer se lahko izvede odprtina za njihovo vgradnjo. Najbolje je, da je njihovo ohišje narejeno kar iz aluminijasto prašno barvane zlitine in ima vgrajeno tudi elektroniko ter LED diode najbolj priznanih proizvajalcev. Taka vrsta panelov se uporablja predvsem v pisarniških prostorih, delovnih prostorih, garažah, na terasah, v stanovanjih ter podobno.

Tehnični podatki, ki spremljajo vgradne LED panele

Tako kot so pri vseh drugih izdelkih pomembni tehnični podatki, so ti izjemnega pomena tudi za LED panele. Teh je kar nekaj, v nadaljevanju pa je potrebno omeniti predvsem tiste, ki so najbolj pomembne za kupca.

Med najpomembnejše tehnične podatke, s katerimi se ponaša vsak posamezni LED panel, sodijo nazivna moč, delovna napetost, kot osvetlitve, svetlobna moč ali lumen, barva svetlobe, zunanje mere, vgradne mere, sestava ohišja, barva ohišja, LED čip, certifikati, energijski razred, življenjska doba ter garancija.

LED paneli in njihove izjemne prednosti

LED paneli so torej namenjeni vgradnji v strop ali pa v steno. Da so tako učinkoviti pri osvetljevanju prostorov, imajo za to zasluge predvsem LED diode. Za njih je značilno, da so že vgrajene in se jih običajno ne da kar tako zamenjati. Za LED panele namreč velja, da imajo večinoma kompaktno ohišje. Posledično pa je tako za njih značilno, da so zelo enostavni za vgradnjo. Njihov vidni del je najpogosteje sestavljen iz zelo ozkega in aluminijastega ali PVC okvira. Znano pa je tudi, da so LED paneli na trgu dostopni v najrazličnejših oblikah in velikostih ter tudi v številnih možnostih osvetlitve.

Lahko rečemo, da je njihova največja prednost prav kompaktna zasnova. Ta omogoča, kot že rečeno, zelo enostavno vgradnjo oziroma montažo. V nadaljevanju se izkaže, da nam tovrstna svetila zavzamejo zelo malo prostora. Za njih se tudi zaradi tega večinoma odločajo uporabniki, ki imajo doma ali kje drugje spuščene strope. Vemo pa, da se v resnici lahko LED paneli vrhunsko obnesejo prav povsod.

LED paneli nam omogočajo tudi t. i. minimalističen slog, ki je vse bolj priljubljen pri ljudeh, ki radi sledijo trendom in so vedno v koraku s časom. Če bomo panel te vrste povsem pravilno vgradili, bo skorajda povsem neviden. Del, ki pa se vendarle vidi, pa je zelo eleganten in kot tak tudi nadvse privlačen. Še posebej pa to velja za tiste vrste panelov, ki imajo svoje ohišje obrobljeno z aluminijem, ki že tako in tako daje prestižen videz prav vsakemu elementu, ki ga dopolnjuje.

LED paneli pa veliko vlogo igrajo tudi takrat, ko je govora o funkcionalnosti in ne samo o estetiki. V prvi vrsti je potrebno v povezavi z njihovo funkcionalnostjo omeniti njihovo nadvse učinkovito osvetlitev. Predvsem so zanje zaslužne, kot že povedano, LED diode. Te so znane po tem, da so izvrsten vir svetlobe. Še posebej pa to velja za moderna svetila, ki se na trgu pojavljajo v zadnjem času.

Omenili smo tudi to, da LED panele praktično lahko vgradimo kamor koli. Tudi to je svojevrstna prednost, ki je nimajo prav vsa svetila, med katerimi lahko izbiramo na sodobnem trgu. Lahko jih uporabljamo za osvetljevanje delovne površine. V takem primeru jih namestimo direktno nad delovno površino. Pogosto pa jih ljudje nameščajo tudi v prostore, kjer z njimi želijo doseči osvetlitev večje površine. V takem primeru jih razporedimo enakomerno po vsem stropu. Če pa z njimi želimo doseči dekoracijsko osvetlitev, potem je najbolje, da jih vgradimo v stene ali pa morda celo v tla.

Za večino od naštetih prednosti se lahko v prvi vrsti zahvalimo prav LED tehnologiji. Zanjo velja, da je odlična rešitev za osvetljevanje prav vseh vrst prostorov, tako bivanjskih, poslovnih ter še mnogih drugih. Nikakor pa ne smemo pozabiti omeniti, da imajo LED paneli kot proizvodi LED tehnologije tudi zelo dolgo življenjsko dobo. Še več. Prav tako nam jih ni potrebno prav posebno vzdrževati, obenem pa so še zelo varčne narave. Tako so lahko posledično tudi optimalna izbira za osvetljevanje večjih poslovnih ter gospodarskih prostorov. V praski tako lahko skorajda povsod vidimo prisotnost takih vrst svetil, še posebej pa v pisarnah, izobraževalnih ustanovah, trgovskih centrih ter drugih prostorih, za katere je osvetljevanje prostora izjemnega pomena.